Megkezdődött a kalóz országos bajnokság

A Tihanyi Hajós Egylet a házigazdája a Kalóz osztály országos bajnokságának, amely egészen vasárnapig, július 12-ig tart. A bajnoki cím sorsa 12 futam alapján dől el.

A rendezők abban reménykednek, hogy ideális szélviszonyok fogadják majd a népes mezőnyt, és le tudják bonyolítani az összes futamot. Tavaly 40 hajó nevezett az ob-ra, jó néhány magyar és külföldi bajnok tette izgalmasabbá a versenyt, de csupán öt futamot sikerült lebonyolítani.

A rendkívül szoros versenyben az Ian Ainslie, Weöres Márta (Kereked) páros lett az első, a Litkey Farkas, Szentpéteri Zsolt (KMPVSE) kettős állhatott a dobogó második fokára, míg a Varjas Sándor Endre, Kutassy László (BYC) duó nyakába akasztották a bronzérmet. A szeniorok versenyét a Vass Ádám, Simkó Zsolt (ARSC) kettős nyerte, a legjobb ifi egység pedig a Kovács-Buna Botond, Kovács-Buna Kinga (MAFC-MVK) páros lett, akik a 10. helyen végeztek.

Az idén komoly esély van a címvédésre, hiszen az Ian Ainslie, Weöres Márta páros egyértelműen esélyesként indul, de a rendkívül erős mezőnyben biztos, hogy izgalmas csaták lesznek – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!