Megkeresztelték az első Sanlorenzo 57Steelt

Az Alma 2022 novemberében futott ki először a vízre, de a hivatalos névadóra csak a múlt héten került sor La Speziában.

Az 57Steel két, már létező modell, az 52Steel és a 62Steel közé illeszkedik, átvéve azok jó megoldásait, de részben átdolgozott elrendezéssel: a kormányállás rovására nagyobb lett a tulajdonosi kabin. Az eltérés nyomán a főfedélzeten lehetővé vált egy teljes szélességű VIP-kabin kialakítása. Ez második tulajdonosi kabinként is használható, és tökéletessé teszi a modellt a bérbeadásra – pláne, hogy az 57Steel tizenkét vendég befogadására alkalmas.

A jacht külső dizájnját Bernardo Zuccon és a Zuccon International Project csapata tervezte, míg a belső terek a brit Vickers tervezőiroda munkái. Bernardo Zuccon „ambiciózus” vállalkozásnak nevezte a projektet, amelynek az volt a célja, hogy „egy körülbelül 1050 bruttó regisztertonnás vízi járművet hozzon létre, olyan funkcionális és életmódbeli tartalmakkal, amelyek általában nagyobb méretű hajókon találhatók meg”.

A végeredmény egy markáns külső profil, amely megőrzi a Sanlorenzo jellegzetes megjelenését anélkül, hogy hivalkodó lenne. „Tervezési szempontból a legfontosabb kihívás az volt, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt a hajó mérete és arányai között” – tette hozzá Zuccon.

A Vickers a családi használatra előkészített kényelmes légkör megteremtésére összpontosított. „A tervezési folyamat igazi örömmunka volt, a hajógyár csapata pedig nagyon jól reagált az iránymutatásainkra és csodálatos belső teret készített” – mondta Vickers.

Az első Sanlorenzo 57Steel a vonal „prototípusaként” fog működni, és 2023 elején adták át tulajdonosának. Az eladást az a West Nautical bonyolította le, amely a projektmenedzsmentet is felügyelte.

(fotók és forrás: boatinternational.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!