Megjelent az Aqua Magazin

2021. március 13.
Címkék :

Megjelent, és már kapható az idei év első Aqua Magazinja, ami az indulás óta a 150. lapszámunk. Nagyon büszkék vagyunk rá, és nagyon köszönjük nektek, kedves olvasóink.

Sok színes érdekesség, praktikus tanácsok a hajózás világából és természetesen sok-sok hajóbemutató. Keressétek a nagyobb újságárusoknál, benzinkutakon, vagy fizessetek elő rá.

Ízelítő a 150. lapszám tartalmából:
A 2021-re halasztott olimpián több hajóosztály is utoljára szerepel, köztük a szörfösöké, akik – haladva a korral – 2024-ben már támasztóuszonyra váltanak. Erről is beszél a lapunknak adott exkluzív interjúban Cholnoky Sára, aki Tokióban másodszor lesz olimpikon.

A folyamatos fejlesztés, az innováció az egyik kulcsfogalom a Varga Lajossal készült beszélgetésben, aki tavaly lett a Balatonfüredi Yacht Club elnöke.

A Vendée Globe szó szerint egyedülálló megmérettetés, amelyet Fa Nándor indulásai óta mi is közelebb érzünk magunkhoz. A kilencedik kiírás bővelkedett különlegességekben és izgalmakban, az ötszörös földkerülő magyar hajós pedig ezúttal is megosztotta észrevételeit lapunk olvasóival.

Összegyűjtöttük a legfontosabb jellemzőket, amit az IMOCA hajóosztályról tudni érdemes, közelebb hozva ezeket a csodás, nagy teljesítményű hajókat olvasóinkhoz.

Bár a megszokottnál kisebb mezőny méri össze tudását a világ legrégebbi versenysorozatában, az Amerika Kupában, a víz fölött repülő hajók látványa kárpótol ezért, és persze mi is megemlékezünk az eddig történtekről.

Több anyagban is foglalkozunk a biztonságos tengeri vitorlázással, kikötési tanácsokat adunk, új rovatunkban állandó szerzőnk, Horváth Csaba szkippertippjeit olvashatjuk.

A pandémia ellenére is megtartották a European Yacht of the Year szavazást, megtudhatjuk, mely vitorlások és motorosok lettek az idén Európa legjobbjai.

Ettől az évtől változtak a versenyszabályok, erről állandó szerzőnk, Böröcz Bence ad kimerítő tájékoztatást.

Kétrészes sorozatunk első részében a Balaton keleti medencéjének kikötőivel tekintjük át mintegy madártávlatból.

A good living életérzés jegyében bemutatunk egy-két olyan luxusjachtot, amelyeken kisebb fürdőcsodák találhatók.

A hajók, amelyekkel részletesen foglalkozunk ebben a számban: AB Inflatables (felfújható RIB), Fountaine Pajot – MY6, Invictus TT460, Jeanneau 60, Moody DS54, Saver 660 WA, TIGÉ, ATX, valamint a két luxusjacht, amit megcsodálhatunk, a Navetta 30 és a Swan 98.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!