Megjelent az Aqua Magazin 151. száma

Megjelent, és már kapható az Aqua Magazin a kiemelt újságárusoknál és a benzinkutakon. Rengeteg érdekesség, izgalmas írások, káprázatos képek, praktikus tanácsok, hajóbemutatók – több, mint 130 oldalon.

Ízelítő a tartalomból

Ezúttal a közelgő tokiói olimpia került a középpontba, amely történelmi sikereket is hozhat a magyar vitorlázás számára! A három ötkarikás kvótás hajós – a világbajnok Berecz Zsombor, Érdi Mária és Vadnai Benjamin – mellett olyan, a vitorlásversenyzésben elismert szakemberek is elmondják a véleményüket, mint Majthényi Szabolcs vagy Csomai József.

Három exkluzív interjú olvasható a mostani számban, az első helyre a világ egyik legismertebb női vitorlázója kívánkozik: Samantha Davies a Vendée Globe-indulás mellett mesél az egész pályafutásáról. Kurucz Sándor a versenyzés iránti szenvedélyéről vall, és bemutatjuk az egyik legígéretesebb utánpótlás-vitorlázót, Nagy Bendegúzt.

A nagy tengeri versenyek közül elemezzük az Amerika Kupa után történteket, elsősorban az Alinghi várható visszatérésére fókuszálva, amely újabb lendületet adhat a világ legrégebbi versenysorozatának. Áttekintjük a Rolex Fastnet Race előzményeit, az egyik legrangosabb offshore trófeáért ezúttal új útvonalon küzdenek meg az indulók, és pillanatokon belül elkelt az összes hely.

A Sail GP száguldó gépei talán a leglátványosabb versenysorozatot produkálják a vitorlázáson belül, a vízi Forma–1-nek is nevezhető viadallal szintén részletes foglalkozunk.

Több hajócsodát is körüljártunk, ilyen a Nauta Morgana és a SanLorenzo SX, ezeknél a luxusjachtoknál a képek valóban magukért beszélnek. És ha már a luxusnál tartunk: érdemes megcsodálni a legjobb szuperjachtmedencéket!

A Szkippertippek és A jó vitorlázó 10 alaptörvénye című cikkünk minden hajós számára szolgál jó tanácsokkal. Megmutatjuk, hová járnak kite-ozni a fáraók, Legendák nyomában című sorozatunkban pedig egy elátkozott tengeralattjáróról olvashatnak. Folytatjuk a balatoni kikötőket bemutató sorozatunkat, ezúttal a nyugati medencével, szakértők megszólításával, valamint a leginkább illetékes Bahart megkeresésével.

A hajóbemutatók sorában szerepel a Jeanneau NC 37, a Tigé 23, az ATX 22 Type-S, a Candela Seven, a Sealine C390, az Invictus Capoforte SX200, a Silver Boats és a Flaar 5.7 E.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!