Megfejtették a Bermuda-háromszög titkát?

bermuda--triangleJó néhány repülő és hajó tűnt el a Bermuda-háromszögnek nevezett területen belül, és a Colorado Egyetem kutatói pedig vizsgálatot végeztek annak érdekében, hogy magyarázatot találjanak a rejtélyre.


A Bermuda-háromszög egy az Atlanti-óceánon fekvő terület neve, amely arról vált ismertté, hogy rendkívül sok repülőnek és hajónak veszett nyoma arrafelé. Földrajzilag Bermuda szigete, Puerto Rico és Miami adja ki a Bermuda-háromszöget. Számos teória született az eltűnésekre, sokan paranormális jelenségekkel illetve földönkívüliekkel próbálták magyarázni, de született több tudományos alapokon nyugvó elképzelés is.

Bermuda_haromszog_1200x630
A legutóbbit a Colorado Egyetem kutatói végezték, a tanulmányból egy rövid ismertetőfilm is készült. A kutatók az időjárásról készült műholdfelvételeket analizálták a vizsgálatok során és észrevették, hogy a terület felett szokatlan, hatszög alakú felhők sorakoznak fel.

bermuda--triangle
A kutatásban részt vevő meteorológusok szerint ezek a felhők gyakorlatilag „levegőbombaként” viselkedhettek, és akár 170 kilométer/h-s széllökéseket is eredményezhettek, amelyek több mint 13 méter magas hullámokat generálhattak. Egy ilyen vihart egy hajó sem képes átvészelni és egy repülőgép sem tud ellenállni ekkora szélben – írta a Bright Side.

bbBktkqTURBXy8wMGZkMDdkMDk2NGQ1MTQyMmY4ZDg4YWY3ZGJkZWI3NC5qcGVnkpUDAM0BAs0TQM0K1JMFzQMUzQG8

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!