Megdöbbentő trimaránok a láthatáron

TRI-575_aquamagazinNigel Irens, a CMN hajógyár és Christophe Chedal-Anglay együttműködéséből két lenyűgöző trimarán-koncepció született, amelyet most lepleztek le. A szuperjacht kétfél változatban került tervasztalra, készül a 57,5 m hosszú Origin 575 és a 70 méter hosszú Xplore 70.

A trimaránok testét úgy tervezték, hogy extrém kihívások mellett is biztonságos és kényelmes legyen. De nem csak ez a különlegessége a koncepciónak, hanem hatékonysága is. Az ütős, 28 csomó topsebesség mellett a megnövekedett hatótávolság is különleges, 18 csomónál 4-5000 tengeri mérföld tehető meg.

Tri-575-inset_aquamagazin
A hajón egyébként a 8 fős legénység mellett 10 vendégnek is bőven jut hely, így mindkét háromtestű kiválóan alkalmas lesz hosszú túrák megtételére. Belső terét tekintve az Origin 575-nél az otthonos környezetre, a pihenőterek kényelmére helyezik a hangsúlyt. Ezzel szemben az Xplore 70 ennél jóval markánasabb belső térrel bír majd és ennél a modellnél lesz elegendő hely egy helikopter vagy akár egy tengeralattjáró számára is.

Origin-575_aquamagazin
Bár mindez még csak koncepció, a számok arról árulkodnak, hogy nem csak megjelenésükben, hanem technikai képességeikben is különleges trimaránok készülnek a CMN műhelyében.

TRI-70-inset_aquamagazin

Forrás: http://www.nigelirens.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!