Még mindig Horvátország a legnépszerűbb

Továbbra is déli szomszédunk a legkedveltebb a nyaralók körében, Horvátország mellett pedig Olaszország és Görögország a legnépszerűbb úti cél.

A külföldön nyaralók 31 százaléka minden évben átlépi a határt, és sokan vannak, akik néhány évente jutnak el néhány napos utazásra, ezt minden negyedik megkérdezett mondta el magáról. Huszonhét százalék évente többször is turistáskodik külföldön.


Horvátország a legnépszerűbb úti cél (27 százalék), ezt követi Olaszország és Görögország (12, illetve 8 százalék) – az utazók 57 százaléka megy tengerpartra a nyáron. Ausztria szintén népszerű, a magyarok 15 százaléka utazik ide, 20 százalék pedig június elején még nem döntötte el, hová megy nyáron – derül ki a Groupama Biztosító friss kutatásából.


A kutatás alapján a magyarok takarékosan utaznak, 61 százalékuk a külföldi utazásokra szánt éves keretösszeget személyenként 100 ezer forint alatt igyekszik tartani. Közel 20 százalékuk 100 és 300 ezer forint közötti összeget szán kikapcsolódásra, e fölöttit viszont már jóval kevesebben (8 százalék) adnak ki az év során. A turisták mindössze 3 százaléka költ évente félmillió forint fölött utazásra. A KSH adatai alapján tavaly átlagosan 16 900 forintot költöttek el naponta külföldi nyaralásaik során a magyarok – írta a turizmusonline.hu a Forbes cikke alapján.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!