Még egy luxusmárka vízre akar törni – Jaguar XF Sportbreak

2016. május 25.
Címkék :

JaguarAlighanem a macskacápák is megbámulják majd a Jaguar „vízi cicáját”, az XF Sportbreak névre keresztelt motorcsónakot, ha megvalósul a brit márka tanulmányterve. A végeredmény első ránézésre is önmagáért beszél: a kecses formák mellett könnyed elegancia.

A klasszikus stílust idéző tíkfa betéteket jó érzékkel párosították erős és könnyű karbonszálas anyagokkal, és ezekbe igyekeztek belecsempészni a híres D-Type formai elemeit.

jaguar-speedboat-concept-7-1024x682

„Arra a következtetésre jutottunk, hogy mind a jelenlegi, mind a jövőbeli vásárlóink aktív életmódot folytatnak. Ezért fejlesztettünk ki egy olyan lehetséges terméket, amely bizonyítja, hogy a Jaguar dizájnfilozófiája egy egészen új, alternatív területen is csábító lehet” – fogalmazott az XF Sportbreak koncepció bemutatóján Ian Callum, a Jaguar dizájnigazgatója.

Jaguar-Concept-Speedboat-08

Szerinte ez a filozófia mutatkozik meg abban, hogy a hajó pontosan úgy néz ki, mint amilyennek egy gyors motorcsónakot elképzel a nagyközönség, vagyis kecses és karcsú, de erőteljes. A tervezés során a vállalat konzultált egy meg nem nevezett, de nagyon komoly hírű hajóépítő céggel és egy projektmenedzseléssel foglalkozó társasággal, ami azt jelzi, hogy valóban komolyan vették az ötletet.

jaguar-xf-sportbrake-concept-speedboat-1

Még a nem látszó részletekre is gondosan ügyeltek, ilyen a polírozott alumíniumból készült propeller, amely erőt és minőségérzetet sugároz. A 6,1 méter hosszú speedboat 2+1 személyt szállíthat, végsebességéről és áráról még nem tettek közzé adatokat.

A teljes cikk az Aqua magazin 130. számában olvasható.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!