MCY 80 – Az érzéki csillogás

A Monte Carlo Yachts egy úttörő projekt, amelyben az olasz menedzsment, a tervezők és a dizájnerek zsenialitása találkozik a francia Beneteau csoport technológiai erejével. Így a cég Trieszt melletti Monfalconéban épült gyára páratlan luxusjachtok bölcsője lett.

A Monte Carlo Yachts (MCY) küldetése, hogy a visszahozza a minőséget a luxus világába. A stílus, az elegancia, a természetesség, a kényelem és az egyediség is megjelenik minden általuk készített szuperjachtban. A cég elképzelése, hogy a természet szeretetét, a tengert és a hajózás világát ezekben a különleges luxusjachtokban kapcsolja össze.
A 66 és 105 láb közötti portfóliójuk minden egyes darabja letisztult, egyedi stílusú, időtálló formatervekkel, kifinomult anyaghasználattal és kortárs dekorációval jelenti napjaink hajógyártásának csúcsát.

Összetéveszthetetlen
Az új MCY 80-as 24 méternyi letisztult eleganciával nyújt páratlan utazási élményt. Egyedi formavilágát meghatározó és hangsúlyos részletei már messziről összetéveszthetetlenné teszik. A portugál híd vagy a kategóriájában is kiemelkedő méretű flybridge olyan különleges látványelemnek számítanak, amelyeket egyetlen más jachton sem találunk.

Dizájnfilozófia
Van valami az MCY 80-as formájában, ami azonnal megragadja a tekintetet. A karcsú hajótest, a finom és elegáns ívek egymásba simuló vonalakban futnak össze.
A Monte Carlo Yachts a merész dizájntervek és a céltudatos funkcionális tervezés eredményeit ötvözi olyan jachtok létrehozásában, amelyekben a luxus, a kényelem, a használhatóság és a kiemelkedő teljesítmény tökéletes egységet alkot.

A cég dizájnkoncepciója visszaköszön a termékpaletta mindegyik modelljén, az arányok mégis talán ezen a 24 méteres hajón lettek a legjobbak. Ez a jacht minden irányból bámulatosan néz ki. A hosszú és szépen ívelt orr, a hatalmas, sötétített ablakok, az elegánsan gömbölyű tat, kiegészítve a karbon kemény tetővel, mind arról árulkodik, hogy ennek a hajónak lelke van.

Az otthonosság varázsa
A tökéletes harmónia a hajóra lépve sem törik meg. A hosszú orrfedélzetet teljesen megtöltő kanapék otthonos nyugalmat árasztanak, a vendégek, ha csak tehetik, biztosan minden időt itt fognak tölteni. A kategóriához illő, tágas kapitányi híd mögött közvetlenül kezdődik a természetes fényben fürdő szalon, amely a vele teljesen egybenyitható hátsó fedélzettel együtt családias kényelmet nyújt. Ebédlő, társalgó és minibár várja itt a tulajdonost és vendégeit.

Az alsó fedélzeten a tulajdonosi kabinba közvetlen lépcsőkapcsolat van, míg a VIP-kabin, a vendégszobák és a konyha közös folyosóról érhetők el. A kapitányi és a személyzeti kabinok természetesen külön lépcsőn közelíthetők meg, közvetlenül a gépház mellett. A belső terek mindenhol a klasszikus európai minőséget és intimitást kínálják.
A hátsó fedélzetről megközelíthető flybridge, amely az MCY termékcsalád ikonikus jellemzője, jakuzzival, nagy bárral, hatalmas kanapéval és napozóágyakkal. Ez nem más, mint egy pompát és kényelmet nyújtó külső rejtekhely.

Technológia és teljesítmény
A hajótest belsejében rejtve marad a mérnökök tervezőmunkájának gyümölcse. Az 1650 lóerős MAN V-12-es dízelmotorok 10 fokos ZF V meghajtáshoz kapcsolódnak, így a lehető legkisebb gépház biztosít elegendő helyet a mögötte lévő tendergarázsnak és az előtte található kényelmes személyzeti szállásnak. Mindkét extra tér hangszigetelőként is funkcionál. Ahogyan az a kategóriától elvárható, a 31 csomós végsebességet könnyedén és stabilan teljesíti ez a hatalmas, 56 tonnás hajótest.

A Monte Carlo Yachts modelljei hazai forgalmazásban a Pannon Yacht Kft. kínálatában érhetőek el.

(Cikkünk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin nyomtatott számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!