MasterCraft Xstar – Csúcstechnológia és luxus

2021. január 6.
Címkék :

Az ikonikus, wakeboard teljesítményű hajónak kettős személyisége van, amely szörfözés közben is megmutatkozik. A hét méter hosszú, vésett stílusú hajótest a szemünket, míg a hihetetlenül sokféle wake- és szörfbeállítási lehetőség a sportolási élményt ragyogja be.

A MasterCraft díjnyertes Gen2 Surf System fejlesztésének jóvoltából elérhető a világ legnagyobb, leginkább állítható szörfhulláma. A fiataltól az idősig, a kicsitől a nagyig, a kezdőtől a profiig mindenki megtalálja a magának legmegfelelőbb hullámbeállítást, legyen szó vízisíről vagy wakeboardról.

Mi teszi különlegessé ezt a rendszert? Mindegyik modell megkapja saját egyedi rendszerét és formáját, amelyet úgy terveztek, hogy maximalizálják a hullámteljesítményt. A ballaszt elhelyezését és mennyiségét minden esetben az egyes hajótestre állították be. Ezt követően a hullámkeltő eszközök formáját, elhelyezkedést és az egyedi, szabadalmaztatott funkciókat úgy állítják be, hogy az a világ legjobb hullámait eredményezze. A járművezetők imádják, mert annyira egyszerű: az összes változó (a ballaszt, a sebesség és a hullámkeltő eszközök szöge) egy gombbal vezérelhető. A szörfösök imádják, mert minden hullám rájuk van hangolva, az ugyanis mindenki ízléséhez, deszkatípusához és képességeihez igazodva „készül”.

Villámgyors ballasztfeltöltés
A ballaszt nagyon fontos részét képezi a hullámképzésnek. A nagyobb súly nagyobb hullámot eredményez, de sajnos a nagyobb súly elérése hosszabb feltöltési idővel járt… egészen mostanáig. Kifejlesztettük a gyorsfeltöltő ballasztpumpákat, amelyek már az X és az XT szériánál is elérhetők. Ezek a pumpák 137 liter/perc teljesítménnyel dolgoznak, ez 300 százalékkal gyorsabb, mint a standard pumpáké.

A komfort a boldogság egyik kulcsa
A MasterCraft hajók felépítése, a hajótestek kivitele és az ülések ergonómiája kiváló. Az üléspárnákban magasabb sűrűségű habot használnak, a széles ülések ergonómiailag lenyűgözők, a legnagyobb kényelmet pedig az ülések mozgathatósága, állíthatósága váltja ki. Szerencsére egy forró napon sem kell félnünk attól, hogy ráolvadunk az ülésekre, hiszen a szabadalmaztatott CoolFeel anyagok nem forrósodnak fel, illetve a biminiárnyékolókon kívül külön rendelhető orr- és hátsó ülések fölötti árnyékoló ponyva.

Intuitív kijelzők
A MasterCraft az egyetlen hajómárka, amely a felhasználói felület szakértőit behozza a szoftverfejlesztéssel kapcsolatos konzultációkhoz. Két világhírű felületkezelő céggel (BMW Designworks és QNX) való együttműködés eredménye, hogy az egyszerűen használható képernyők korlátlan vezetési rugalmasságot biztosítanak. A 4,3”, 7” és a két képernyős műszerfal kijelzőjén páratlanul egyszerűen kezelhető a hajó összes rendszere. Finomítsuk a részleteket úgy, ahogyan szeretnénk, vagy üljünk hátra, és támaszkodjunk az intelligens üzemmód előre beállított preferenciáira.

(Cikkünk teljes terjedelmében megtalálható az Aqua Magazin 146. számában)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!