Már várják a rajtot olimpikonjaink

Az előolimpia tapasztalatait hasznosítva, a megfelelő ütemben készül a tokiói ötkarikás játékokra a magyar vitorláscsapat. Közülük Érdi Mária (Larer Radial) és Vadnai Benjamin (Laser Standard) vasárnap kezdi meg szereplését.

Kelemen Tamás csapatvezető elmondta, mindketten nemzetközi edzőtáborban vettek részt – akárcsak a világbajnok Berecz Zsombor (Finndingi) –, és egyikük számára sem ismeretlen a helyszín, az Enosima Jachtkikötő. Érdi Mária bronzérmet szerzett itt a 2019-es előolimpián, és Vadnai Benjamin is sok tapasztalatot gyűjtött a körülményekről.

„A sebességük rendben van, a háttércsapat, amely például a meteotaktikával és a szabályértelmezéssel foglalkozik, szintén felkészült. Az utolsó simítások zajlanak, mindenki várja már a rajtot” – nyilatkozott Kelemen Tamás.

Berecz Zsomborról – aki jövő kedden kezd – elmondta, jó formában van, remekül ment az edzéseken, kiválasztották azt a felszerelést, amelyet az olimpiai versenyek során használni fog. A külső körülményekhez, a nagy meleghez és a magas páratartalomhoz való alkalmazkodásban sokat segítettek az előolimpia tapasztalatai, egy segédeszközökkel jól felszerelt konténer áll rendelkezésre, amelynek főleg a megfelelő hűtésben van szerepe. A hűtőmellény Berecz Zsombornak is sokat segített, amikor két éve megnyerte itt az előolimpiát.

Kelemen Tamás hozzátette, a testvérét segítő Vadnai Jonatán – aki speciális, tíznapos karanténba kényszerült, mert koronavírusos fertőzöttel kerülhetett kapcsolatba – jól van, még három napig lesz elkülönítve. Az edzéseket látogathatja, és „sikerült a programját kompatibilissé tenni a menetrendünkkel” – fogalmazott a csapatvezető.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!