Már szeli a hullámokat a Nemzeti Regatta

A húsvéti ünnepek alatt hajóátadással vette kezdetét a 171. hajózási szezon a Balatonon. Átadták a forgalomnak a Nemzeti Regatta 2016 Siófok névre keresztelt hajót.

A 180 fő befogadására képes motorost a Balatoni Hajózási Zrt. saját beruházásban újította fel és építette át. A tavaly húsvétkot átadott Siófok Katamarán után ez a második akadálymentes hajó, amit a társaság műhelyében szabtak újra. A felújítás során az 1960-as években épült hajótest teljes belső tere átalakult, a hajón van wifi, a fedélzeten pedig a kerekesszékben élők is kényelmesen közlekedhetnek.


A 150 millió forintból átépített hajó meglehetősen gyors, 20 kilométer per óra feletti sebességet képes produkálni.  Az újonnan felavatott hajó nevének első felét arról a vitorlásfesztiválról kapta, amit első ízben 2016 nyarán rendeztek meg a hajózási cég központjában, Siófokon.

A Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja című program a hazai települések csapatainak versenye, amire az idén 50 csapat jelentkezett az ország különböző pontjairól. A hajó nevének második fele, a 2016 Siófok a házigazda város 2016-os versenygyőzelmét hivatott megörökíteni, emiatt a hajónév évről évre módosul. A Nemzeti Regatta így minden esztendőben annak a településnek a nevével járja majd a Balatont, amelyik győztesként kerül ki a vitorlásversengésből – írta a sonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!