Már januárban elkel sok balatoni szállás

A legnépszerűbb közösségi oldalon már most sokan keresik a balatoni nyári szállásokat. Jellemzően a kisgyerekes családok azok, akik már januárban lefoglalják a helyet.


A balatonföldvári apartmantulajdonosok azt mondják: a szálláskeresés egyáltalán nem korai, mert a népszerű ingatlanokat nagyon hamar lefoglalják. Előfordul, hogy már előző év augusztusában bejelentkeznek egy-egy helyre. – Ahol van medence, szépek a bútorok, azok a szállások hamar megtelnek – mondta egyikük. – Tavaly február végére nálunk már minden helyet lefoglaltak, és már az idei nyárra is elkelt sok időpont. Időben el kell kezdeni nézelődni, mert májusra általában már csak a maradékból lehet válogatni.

Zamárdiban több fesztivált is rendeznek a nyáron, amelyre szép számmal érkeznek vendégek és sokan keresnek szállást ezekre a napokra. A helyi apartmantulajdonosok szerint sokan már akkor lefoglalják a szálláshelyeket a következő évre, amikor a fesztivál véget ér. Nagyon nehéz ezekben az időpontokban jó és megfizethető szálláshelyhez jutni, ha valaki későn kezd el keresgélni.

Balatonboglár az egyik legnépszerűbb nyaralóhely a Balaton partján, ahol számos ingyenes eseményt szerveznek a nyár folyamán. Ezek közül a legnépszerűbb a szüreti fesztivál, ahová több tízezer ember érkezik minden nyáron. Az egyik partközeli nyaraló tulajdonosa elmondása szerint a szüreti fesztiválra már egy évvel korábban elkelnek azok az ingatlanok, amelyek a rendezvény helyszínéhez közel vannak. – A jó helyen található ingatlanok háromnegyedét már előző nyáron lefoglalják a szüreti mulatságra – tájékoztatott az egyik boglári apartman üzemeltetője – számolt be róla a sonline.hu.

(Fotó: szallas.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!