Már foglalhatók helyek az űrhotelbe

2019. február 8.
Címkék :

Az űrtechnológiára szakosodott Orion Span startup cég azt tervezi, hogy 2021-ben útjára bocsátja a világ első luxus-űrszállodáját, az Aurora Stationt, amely a rákövetkező évben fogadná az első vendégeket.

A 12 napos tartózkodás során az utasok megismerhetik a súlytalanság állapotát, kutatóprogram keretében ételt előállíthatnak elő, amit szuvenírként haza is vihetnek, megtapasztalhatják a virtuális valóságot a Star Trekből ismerős holodecken és élőben csetelhetnek szeretteikkel mindezt 9,5 millió dollárért, azaz 3 milliárd forintért.


Az űrturisták láthatják az űrhajó névadóját, az északi fényt és 24 óra alatt napi 16 napfelkeltének és naplementének lehetnek tanúi a Földet 90 percenként megkerülő, viszonylag alacsony, 320 kilométeres magasságban keringő objektumról.

Ez lesz a legtöbb ablakkal ellátott űrhajó a világon, párok számára is foglalható lakosztályokkal. Az Aurorán egyszerre hatan tartózkodhatnak, ebből ketten a legénység tagjai. Az űrturistáskodáshoz elengedhetetlen egy három hónapos, háromlépcsős kiképzésen való részvétel – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!