Már félmillióan utaztak idén a balatoni komppal

2017. július 24.
Címkék :

Hétfőn délelőtt szállította az idei félmilliomodik komputasát a Bahart. A szerencsés utas kilétére csak a helyszínen derült fény, ahol értékes nyereménnyel jutalmazta bizalmát a társaság.

Turbucz Ferenc és felesége a hétfő délelőtti 10 órás kompon vehette át a Bahart jóvoltából 50 ezer forint értékű Bahart Joker Kártyáját, mellyel több hajózási lehetőséget is kipróbálhatnak a Balatonon következő év végéig. A szerencsés nyertes Ócsáról érkezett és éppen nyaralás alatti kirándulásra indult az északi partra – írja a balatonihajozas.hu. Az adott kompon utazó összes szerencsés autósnak és utasnak kis ajándékkal szintén megköszönte a bizalmát a Balatoni Hajózási Zrt.

A Balatoni Hajózási Zrt. kompközlekedés szolgáltatását Szántódrév és Tihanyrév között tavaly több, mint 1,1 millió utas vette igénybe, mellyel 14 éves rekord dőlt meg. 2017-ben két nappal a 2016-os köszöntés előtt, már július 24-én elérte a Bahart a félmilliós utasszámot a kompközlekedés, így idén is rekordszámú utasra számítanak év végéig.

A kompközlekedés esetében július 17-ig összesen több mint 450 ezerutas vette igénybe a szolgáltatást, ráadásul annak ellenére, hogy az év első két hónapjában egyébként 51 napig szüneteltetnünk kellett a szolgáltatást a vastag jég és időjárási körülmények miatt. A szállított gépjárművek száma (150 ezer) 10 százalék körüli mértékben növekedett, míg a kerékpárok esetében ez a mutató 12 százalékos emelkedést mutat a tavalyi év azonos időszakához képest.

Amennyiben az időjárás engedi, télen is közlekedhet a balatoni komp.

A főidényben, július 1. és augusztus 31. között az első komp Szántódrévből 6:40 perckor az utolsó 23.20 perckor indul, míg Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat. A kompjáratokat a forgalom függvényében a menetrend felfüggesztésével sűrítik a forgalmas nyári időszakokban, ilyenkor a Bahart 4 komppal folyamatosan biztosítja az átkelést a Balatonon.

A komp, mint közlekedési forma a Balatonnál rendkívül népszerű az utóbbi időben, hiszen a Balaton körüli infrastruktúra terheltsége és a tóhoz érkező növekvő látogatószám egyre többeket sarkall arra, hogy ezt a gyors és kényelmes szolgáltatást válassza a túlpart eléréséhez.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!