Már érvényes a magyar bajnokság

2016. október 12.
Címkék :

051A késő délelőtt újra megerősödő bórában újabb két futamot sikerült megrendezni, így a második versenynapot követően már megvan a bajnokság érvényességéhez szükséges négy futam.

Délelőtt a rajt utáni kreuz szakaszban gyorsan kettévált a mezőny, s hamar kiderült, hogy azok jártak jól, akik a pálya jobb oldalát választották. Kezdetben a Sailing Mánia vezetett, de a kreuz bójához már csak negyedikként értek fel a Klaszik, a Nautik 370 Team és a Jedi Business mögött.

011

Fotó: tengeribajnoksag.hu

A következő szakasz elején minden csapat blisztert húzott, de a szél viszonylag gyorsan túl élessé vált, így hamar eltűntek a színes ballonok, hogy aztán a következő sziget vétele után újra azoké legyen a főszerep. Itt a majdnem tiszta hátszélben több taktikai lehetőséget is kipróbáltak a versenyzők, de a kezdetben kialakult sorrend a befutóig már nem változott. Ezzel a Klaszik harmadik győzelmét is megszerezte, így nagy lépést tett a végső győzelem felé.

021

Fotó: tengeribajnoksag.hu

A negyedik futamra a Kornati Nemzeti Park kies szigetei között került sor. A 20 mérföld hosszú, sok sziget között kijelölt pálya a vitorlázni tudás mellett a csapatok navigációs képességét is próbára tette. A Jedi Business gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, kezdeti előnyét fokozatosan növelve a második helyen befutó Nautik 370 Team-re több mint három percet verve szerezte meg első futamgyőzelmét.

051

Fotó: tengeribajnoksag.hu

Izgalmas csata alakult ki a harmadik-negyedik helyért a Kör-ker–Eibinger és az Eurofamily–Plusmarket között, több luvcsata után az előbbi ért be hamarabb a célba. Talán ennél is nagyobb küzdelemben dőltek el a következő helyezések: a Sailing Mánia sokszori próbálkozás után sikerrel előzte meg a Klaszik és a TVSK Alsóörs csapatát, míg az utóbbiak párharcából a Klaszik kerül ki jobban. A hosszú nap után a hajók már sötétedéskor értek be a Piskera Marinába.

031

Fotó: tengeribajnoksag.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!