Málta már nagyon várja a turistákat

A máltai beutazáshoz az EU digitális Covid-igazolványt is elfogadják PCR-teszt helyett, amennyiben az utas legalább 14 napja teljesen beoltott – azaz minden szükséges dózist megkapott – olyan vakcinával, amelyet a máltai közegészségügyi felügyelő elismert és jóváhagyott.

A jóváhagyott vakcinák között szerepel a Pfizer-BioNtech, a Moderna, az Oxford-AstraZeneca és a Johnson & Johnson. Bármely más borostyánlistás ország állampolgárainak és azoknak, akik nem felelnek meg a felsorolt feltételeknek, azoknak negatív PCR-tesztet kell bemutatniuk, amely nem több mint 72 órával Máltára érkezés előtt készült. A dokumentumokat repülőre- illetve hajóra szállás előtt be kell mutatni.

Az 5–11 évesek akkor utazhatnak, ha oltott szüleik/törvényes gyámjuk kíséretében utaznak, és be kell mutatniuk egy az érkezés előtt 72 órán belül készült negatív PCR-tesztet. Az 5 év alattiaknak nincs szükségük tesztre. A 12–18 évesek vagy negatív PCR-teszttel, vagy minimum 14 napos teljes beoltottság esetén EU digitális Covid-igazolvánnyal is beutazhatnak (csak EMA által elfogadott oltással) Máltára.

Továbbá két nyomtatványt (Passenger Locator Form, Public Health Travel Declaration Form) mindenkinek ki kell tölteni és érkezéskor leadni. Ezek megtalálhatók ide kattintva.

Máltán az éttermek, bárok, klubok és snackbárok már hajnali 2-ig nyitva maradhatnak, a transzferszolgáltatók már 65 százalékig megtölthetik a járműveiket, megnyithatnak a vízi parkok, valamint újraindulhatnak a fitnesztermek. Emellett az oltási igazolással rendelkezők, akik legalább 14 napja már megkapták az összes szükséges dózist, közterületen maszk nélkül tartózkodhatnak, de együtt, egy helyen legfeljebb két teljesen beoltott tartózkodhat maszk nélkül, ha többen vannak, akkor maszkot kell viselni. Tizenkét év alattiaknak nem kell maszkot hordani közterületen, ha egy teljesen beoltott ember társaságában vannak – írta a turizmusonline.hu.

Minden érvényes szabály és változás elérhető itt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!