Magyarok a legjobbak között – SSL Gold Cup

Bár 2020-ban a nemzetközi vitorlázás is kevés esélyhez jutott, az élet nem állt meg, a Star Sailors League tovább dolgozott a 2022-re tervezett SSL Gold Cupon. Számolnak a magyarokkal.

A regatta célja egyszerű: kideríteni, melyik ország csapata vitorlázik a legjobban. Ehhez 56 nemzet képviselői szállnak szembe egymással a szervezők által biztosított, 47 láb hosszú hajókon, két hónapos rendezvénysorozat keretei között, először a Neuchâteli-, majd a Genfi-tavon 2022. májusban és júniusban.

Az 56 nemzet és képviselői (5-ös csoport, hetedik sor)

Fontos elem a nemzetiségi szabály: a csapat minden tagjának a képviselt ország útlevelével kell rendelkeznie. Az egységek tagjainak egy részét a kapitányok nevezik meg, másik részük a SSL-ranglistán elért helyezés alapján kerül be a keretbe. Ezen a listán jelenleg százezer sportoló, tizenötezer regatta és nyolcvannál több hajóosztály szerepel.

A nemzetek sorrendje 2020. november 10-én (Magyarország a 23.)

Amelyik csapatnak volt lehetősége, az nyáron a koronavírus-járványt övező korlátozások közepette is elutazott az SSL főhadiszállására, a Neuchâteli-tóhoz, hogy edzésen próbálja ki az SSL47-es hajót. Így tett Bulgária, Észtország, Franciaország, Görögország, Lengyelország, Svájc, míg mások – Irán, Magyarország és Törökország – saját hazájukban kezdték meg a felkészülést. Ezzel együtt elkezdett betelni a 2021-es edzésnaptár, az SSL ugyanis 2021 májusa és októbere között minden héten legalább egy csapatot vendégül lát a bázisán. Plusz ott lesz az SSL Gold Cup tesztverseny szeptemberben.

A csapatok emblémái (Sámánok: második sor, jobbról az ötödik)

(fotók és forrás: starsailors.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!