Magyar vitorlássikerek a Garda-tavon

2018. április 4.
Címkék :

Kiválóan szerepeltek a magyar fiatalok a Gardán rendezett versenyen. A 36. Lake Garda Meetingen 33 országból, közel 1400 Optimist versengett két korosztályban az érmekért. A juniorok közel 1100 versenyzője között 29 magyar opés indult, míg a 300 kadet közt 6 versenyzőnk állt rajthoz.

A versenyen, amely a hazai opésok számára Európa-bajnoki és világbajnoki válogató is volt, nyolc magyar klub képviseltette magát. A Fraglia Vela Riva által rendezett hagyományos húsvéti gigaversenyen soha nem látott kettős magyar siker született.

Junior korosztályban Tóth Attila, a Spartacus versenyzője a 8. helyen végzett, míg a kerekedes Kis-Szölgyémi Soma serdülő korosztályban az előkelő 5. helyet szerezte meg. Bár a verseny helyszínén nem a híres gardai szélviszonyok között versenyezhettek a gyerekek és a tervezett kilenc futamból csak hatott sikerült megrendezni, így is izgalmas vetélkedésnek lehetünk tanúi.

A hat csoportban versengő junior mezőnyben többen is a top tízben tudtak vitorlázni. Tóth Attila 30 pontot gyűjtve kiemelkedett társai közül. Rajta kívül Nagy Bendegúz (BYC), Vladiszavlyev Alexandar (Spartacus), Bányai Attila (BYC), Zolani Sámuel (Spartacus), Verebély Mátyás (Spartacus), Szabó Roni (AVSE), Benyó Máté (THE), Jeney Kristóf (Spartacus) és Borda Levente (Spartacus) vitorlázott a mezőny első hatodában.


Az újoncnak számító Csekovszky Mór (Kereked) a második futamban elért 9. helyével hívta fel magára a figyelmet. A serdülőként az ifik közt versenyző Héder Benedeknek (Spartacus) pedig sikerült a mezőny első harmadában végezni.
A serdülők mezőnyében 35 pontot gyűjtő Kis-Szölgyémi Soma szép eredménye mellett az arany csoportban végzett Simó András (THE), Bodnár Hanna (BYC) és Juhász Sámuel (Kereked) – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!