Magyar sportdiplomáciai siker az olimpián

Hatvanöt ország, több mint 250 hajó és 350 olimpikon vitorlázó megmérettetését felügyelheti Böröcz Bence versenybíró és Fluck Benedek versenyrendező az ötkarikás játékok vízi viadalain.

Lapunk, az Aqua magazin állandó szerzője, Böröcz Bence ismét nemzetközi versenybíróként bizonyíthat, nem is akárhol, hanem a 2021. évi nyári olimpiai játékokon, Tokióban. A veszprémi származású sportszakember fiatal kora ellenére jó néhány komoly versenyen bizonyította már szakmai hozzáértését. Tavaly ősszel tudta meg, hogy bekerült a versenybírák ötkarikás keretébe, ami nagy megtiszteltetés és komoly felelősség is.

„A versenybírói szerep ebben a sportágban nagyon összetett. Az alapelv szerint a sportolók betartják és betartatják egymással a szabályokat. Ha mégis konfliktusba kerülnek egymással a vízen, akkor kérnek tőlünk segítséget a megoldáshoz. Komoly viták tudnak kerekedni, amelyeket tárgyalásokkal rendezünk. Egy bizottság előtt demonstrálják a történteket és a bemutatott bizonyítékok alapján hozunk döntést a helyzetben. Nem azonnal kell beleavatkoznunk az eseményekbe” – magyarázta Böröcz Bence versenybíró a Duna Televízió Nyár 21 című műsorában.

(hirado.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!