Magyar sikerek Szlovéniában

2018. március 21.
Címkék :

Négy magyar versenyző került az első tíz közé a szlovéniai Koperben megrendezett Optimist Európa-kupa-versenyen, amelyen a többi magyar sportoló is remekül teljesített.

A szlovéniai Koperben rendezett Európa-kupán komoly sikereket értek el a magyar optimistesek. A március 16. és 18. között rendezett megmérettetés a magyaroknak válogató verseny volt mind az Európa-, mind pedig a világbajnokságra. Hét országból 119 versenyző nevezett, közülük száznyolcan küzdöttek három napon át a koperi öböl vizén – közöttük nyolc magyar klubból 29 optimistes vitorlázó.

Az első napon gyenge déli szélben a két csoportra osztott mezőny csak egy teljes kört tudott vitorlázni, a második futamot már nem tudták befejezni. A következő versenynapon azonban már megnyugtatóan fújt a keleti szél, amely a verseny végéig kitartott, így végül nyolc futamot tudott teljesíteni a mezőny.

A mezőny elején jellemzően szlovén, osztrák és magyar opésok küzdöttek a legjobb helyekért. Volt olyan futam, amelyben Bányai Attilának, Nagy Bendegúznak és Borda Leventének köszönhetően három magyar végzett az élen – tájékoztatta a Hunsail.hu-t Török Péter, a Spartacus Vitorlás Egylet (SVE) optimist-vezetőedzője. Attilán kívül Bendegúz és Levente is nyert futamot. Több élmezőnybeli helyezéssel Tóth Attila, Vladiszavlyev Alexandar és Zolnai Samu is kitűnően szerepelt.

Rajtuk kívül sok magyar végzett az egyes futamokban az első tíz között: Lackó Dávid, Sigmond Soma, Demjén Olivér, Kis-Szölgyémi Soma, Baticz Barnabás, Fehér Boróka, Kálmán Kornélia, Héder Benedek Barna, Nagy Réka és Carra Chiara Lisa Carra is ért el top tízes futameredményt, többen közülük nem is egyszer.


A végeredményben legjobb magyar versenyző az összetettben ötödik helyen végzett Nagy Bendegúz, a BYC versenyzője. Borda Levente (SVE) a nyolcadik, Tóth Attila (SVE) a kilencedik, Bányai Attila (BYC) pedig a tizedik helyen fejezte be a versenyt. A legjobb húsz közé jutott még Vladiszavlyev Alexandar (SVE, 12.), Zolnai Samu (SVE, 16.) és Lackó Dávid (BYC, 19.). A serdülők fiúk díjazásában Kis-Szölgyémi Soma (Kereked) második, Héder Benedek Barna (SVE) harmadik helyéért kapott érmet és kupát. A serdülő lányok közül Lackó Sára (BYC) ezüst-, Bodnár Hanna (BYC) pedig bronzérmet nyert.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!