Magyar sikerek Németországban, a Kieli Vitorláshéten

Fehér Boróka és Fehér Szonja a magyar 29er csapat legjobb teljesítményét nyújtotta az idei Kieler Woche regattán, amely a hajóosztály Európa-kupa fordulója is volt.

Jó formájukra jellemző, hogy még az arany csoportban, a döntő futamok során is tudtak tízen belüli helyeket mentek. Rajtuk kívül a földvári Spartacus párosa, Tóth Attila és Borda Levente került az arany csoportba, ők a 30. helyen zártak.

Az ezüst csoport második helyén végzett – abszolútban a 46. helyen – a Kis-Szölgyémi Soma–Juhász András Sámuel kettős (Kereked), ugyancsak ezüst csoportosak volt klubtársaik, Juhász Emília és Lacza Boróka (abszolútban 71.). Őket két földvári páros követte, 76. lett Zarándy Martin és Kovács Herbert, 78. Lange Péter és Lange Richárd. A többi magyar egység a bronz, illetve a smaragd csoportban végzett: Jandl Romeo – Kis-Kapin Richárd (SVE) 88., Tóth Virág – Maros Gergely (BYC) 107., Petheő Panni – Lacza Zaránd (BYC) 118., Badar Botond – Bárány Domonkos (Kereked) 148., Feith Máté – Szaplonczay Balázs (CVEK) 156., Laczkó-Tóth Viktória – Kókai Laura (BYC) 158.

„Nem volt egyszerű ez a hét. Az első nap a tenger felől fújt egy könnyű bríz, aztán két napon át a part felől fújt egy a füredihez nagyon hasonló, forgolódó középszél, aztán a zárónapra megint a vízről fújt, de máshová vitték a pályát, kicsit jobban kellett a hullámokra is figyelni. A célunk az volt, hogy jó átlagot menjünk, ezt sikerült teljesíteni. Inkább gondolkodós verseny volt az idei Kieler Woche, kellett persze sebesség is, de nem ezen volt a fő hangsúly. Elég jól megtanultuk ezt a szelet olvasni, mindig a felhők hozták a szelet, aztán a vízen látszott a frissülés. Mindketten nagyon boldogok vagyunk, sikerült előrébb lépni, a világbajnokság után a következő nagy cél az ifjúsági világbajnokság lesz decemberben, Brazíliában, erre a versenyre most szereztük meg a kvalifikációt Kielben” – mondta el Fehér Boróka.

A verseny eredményei megtekinthetők ide kattintva.

Képeink a Balatonon készültek, korábbi versenyeken.

(fotók: Magyar Vitorlás Szövetség)

(hunsail.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!