Magyar sikerek Hollandiában

2018. május 18.
Címkék :

Kiválóan szerepeltek a magyar fiatalok Hollandiában: Szabó Roni 5. lett az ifik versenyében és négy magyar ópés végzett a mezőny első 10 százalékban az év egyik legerősebb versenyén. Kis- Szölgyémi Soma pedig magabiztosan nyert a serdülők között.

Május 16. és 20. között rendezték a hollandiai Workumban a holland bajnokságot, amelyen több mint 20 ország versenyzője állt rajthoz. A 14 futamra kiírt versenyen nyolcat tudtak megrendezni a négy nap alatt, volt kis, közép és nagy szél is. A versenyen 370-en indultak az ifik pályáján és 71-en a serdülők között. Magyarországot 7 egyesületből 25 versenyző képviselte.


Szabó Roni Oszkár (Egis SE) 5. helyen végzett, pontazonossággal a harmadik helyezettel, ezzel beállította Vadnai Jonatán eredményét. Roni egyenletes teljesítménnyel versenyzett, 6 futamban is sikerült legjobb 10-ben befutnia. Ismét magabiztosan versenyzett Nagy Bendegúz (BYC), aki a 20. helyen végzett. Bende folyamatos erős nemzetközi teljesítménye nagyon jó előjel a világbajnokság előtt. Bányai Attila (BYC) a 27. helyen fejezte be az versenyt. Különösen figyelemre méltó, hogy Attila a döntőben jelentősen előre tudott lépni.

Benyó Máté (THE-YKA) 28. lett. Több top 10-es eredmény mellett két futamgyőzelmet is bezsebelt, ez jól mutatja, hogy a nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő sportolónak számít.

Az említett 4 versenyző meggyőzően került be a top 10 százalékba, ami azért is fontos, mert a mezőnyben szerepelt az aktuális világbajnok Marco Gradoni, a jelenlegi Európa-bajnok Stfaan Yuill is és a top 10-ben 9 különböző nemzet versenyzője volt. A sorban Fehér Boróka (BYC 1912), tavalyi Nádas Kupa győztese következett, aki 5. lett az ezüst csoportban, nagy lépést téve az Európa-bajnokság felé.

A versenyt az aktuális világbajnok Marco Gradoni magabiztosan nyerte. Tiszteletre méltó Kis-Szölgyémi Soma (Kereked) teljesítménye is, aki a serdülők versenyében első lett. A verseny részletes eredményei megtalálhatók ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!