Magyar sikerek a 29-er Európa-kupán

2019. október 31.
Címkék :

Szabó Roni Oszkár és Petrányi Botond párosa a harmadik lett U17-ben. Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanga kettőse az ötödik helyen zárt a lányok mezőnyében az olaszországi Rivában rendezett 29er osztály Európa-kupáján.

A selejtező két napján borongós időben mentek a futamok, a zivataros, leálló szél feladta a leckét a jobb körülményekhez szokott rivai rendezésnek. Négy érvényes és öt érvénytelenített futam után jutottak a versenyzők a döntőbe, ahol fordult a kocka és a Garda-tó megmutatta igazi arcát. 22-25 csomós északi széllel, napi 4 futam mellett egy kemény verseny volt a döntőben. Hatalmas ütközések voltak, óvások és átlagpontkérelmek, amelyek érintették a magyar versenyzőket is. A versenyt a 34. helyen zárták a fiúk az aranycsoportban és a 16. helyen végeztek a lányok az ezüstcsoportban a 105 fős mezőnyből.

Az olasz versennyel véget ért a 2019. évi Európa-kupa sorozat, amelyen 418 egység vett részt. Szabó Roni Oszkár és Petrányi Botond abszolútban a 10., korosztályában (U17) a 3. helyet érte el az éves eredmények alapján. Kis-Szölgyémi Luca és Ugron Hanga párosa az abszolút 17. helyen végzett, a lányok között pedig a kiemelkedő 5. helyet érék el – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!