Magyar siker Portugáliában

Portugáliában szálltak vízre lasereseink, közülük Nagy Bendegúz szerepelt a legjobban, aki egy negyedik helynek, valamint egy futamgyőzelemnek köszönhetően megnyerte az összetett versenyt.

A 72 főt számláló Laser 4,7 mezőnynek két gyenge szeles futamot sikerült vitorláznia. Nagy Bendegúz az első futamban a 4. helyen végzett, a másodikban pedig magabiztos győzelmet aratott, így összesítésben a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Szokody Olivér az első futamban a 10. helyet szerezte meg, míg a másodikban remekül alkalmazkodva a szélcsendes körülményekhez, a harmadik helyen ért célba. Ez a fiúk között összesítésben a 3. helyet jelentette számára.

Vida Róza az első futamban ment jobban 13. helyen zárta ezt a futamot, majd a másodikban a mezőny közepén találta magát, és a 27 helyen fejezte be futamot. Ezzel a lányok mezőnyében a 6. helyen végzett.

A radialban versenyző Sellei Bence az első két futamban remekül vitorlázott és előkelő helyet foglalt el a nagyon erős mezőnyben, ám a harmadik rajtnál beragadt, és ezt a hátrányt nem tudta ledolgozni a néha teljesen leálló szélben, így a 27 helyen ért célba. Ezzel összetettben a 34. helyen végzett – írta a hunsail.hu.
A részletes eredmények megtalálhatók ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!