Magyar hajó hódíthatja meg a világ vizeit

Az elektromos hajók után megszületett a világ első electrojetje, a Narke. A hazai fejlesztésű jármű hamarosan készen áll arra, hogy meghódítsa a világ vizeit és megváltoztassa mindazt, amit a jet-skizésről eddig gondoltunk.

Az electrojet egy teljesen új vízi jármű kategória, amely az elektromos meghajtás és a környezetbarát technológia révén teremti meg a szabadság élményét. Jelenleg egy balatonvilágosi központban zajlanak a fejlesztések, valamint a sorozatgyártás előkészítése, hogy 2018 második negyedévében a nagyközönség előtt is bemutatkozhasson az electrojet.

A Narke Team szerint a fejlesztést már a kezdetektől a környezettudatosság és a szakmai kihívások leküzdése vezérelte. A fejlesztők nem egy átalakított hibrid megoldást akartak létrehozni, hanem egy teljesen új műfajt, amelynek minden részlete – a formatervezéstől kezdve az alapanyag-felhasználáson át a környezettudatos elektromos meghajtásig – ennek a célnak lett alárendelve. A csapat alapítói között tapasztalt elektromos hajótervező, hajóépítő mérnök, illetve a stabil gazdasági hátteret biztosító menedzsment egyaránt megtalálható.

A karbonszálas test egy saját fejlesztésű, vízhűtéses, háromfázisú aszinkronmotort, valamint egy li-ion akkumulátortelepet rejt, amellyel az 55 km/h-s sebesség is elérhető. A Narke rendkívül halk, a formatervezésnél pedig a kifinomultságra és letisztultságra került a hangsúly.

Az electrojet megálmodói a luxusgépek egy olyan fajtáját alkották meg, amivel a jövőben már a világ összes vízén, köztük a Balatonon is közlekedni lehet. Elektromos meghajtásából adódóan megóvja a természetvédelmi oltalom alatt álló vizek élővilágát, így bárhol szelheti a hullámokat – írta a 24.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!