Magyar győzelem a Centomiglián

2018. szeptember 11.
Címkék :

A Rauschenberger Miklós kormányos, Pécsváradi Ákos, Litkey Balmaz, Riccardo Tonini, Lorenzo Tonini, Roberto Benemati alkotta The Red/Team Quantum Hungary csapat futott be elsőként a Centomiglián, az olaszországi Garda-tavi tókerülő versenyen.


A mostani csapatban szereplő olasz vitorlázók, Riccardo Tonini, Lorenzo Tonini, valamint a taktikus, a nemzetközi hírű Roberto Benemati már tavaly is elhívta a csapatot a Centomigliára, de akkor egy nagyon gyenge szeles, esős idő volt és a magyar egység harmadikként végzett.

Szél szempontjából a Garda kiszámíthatóbb, mint a Balaton. A csapata taktikusa, Roberto Benemati már a rajt után mondta, hogy jó versenyre van kilátás, hiszen látszott, hogy erős szélben vitorlázhatnak a hajók.

A magyar egység kezdetben lassabb volt és negyedszélben ment az első – limonei – bójához, amit másodikként került. A verseny második felében gyengült a szél, majd megérkezett az Ora nevű déli szél, és ezt sikerült nagyon jól elkapni. Rauschenberger Miklósék itt mintegy 10 perces előnyre tettek szert, amit a verseny végéig megtartottak.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!