Magyar futamgyőzelem a világkupán

Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a második futamban elsőként végzett a Marseille-ben rendezett világkupadöntőn. Érdi Már egy 5. helyet ért el.

Jól kezdődött a magyar hajóknak a marseille-i világkupadöntő. Az edzéseken már megszokott sea breeze fújt, 8-10 csomó körüli erővel. Mindkét egység egy-egy kitűnő menetet produkált az első napon. Férfi 470-esben a Gyapjas testvérek futamot nyertek az elitmezőnyben. Balázsék a keddi második futamban győztek, az elsőben 15. lettek. Így összetettben a 7. helyen állnak, vezet a spanyol Xammar–Rodriguez páros.

„A 470-es pálya egy sziget mögött van, így adott volt, hogy nagyon forgolódós lesz. Szerencsére mindkét rajtunk jó lett, így szabadon tudtunk vitorlázni a futamok elején, sajnos az első futamban túlzottan középen maradtunk így nem értünk fel valami jól. Onnan sikeresen feljöttünk az első hátszélben 5-6 helyet, amit nem tudtunk megtartani így 15. helyen végeztünk. A másodikban jobban kijött a lépés, és elsőnek felértünk a krajcbójához, onnantól csak a görögökkel kellett küzdenünk az első helyért. Szerencsére egy kicsivel gyorsabbak voltunk, így meglett az első futamgyőzelmünk” – értékelte a keddi versenynapot Gyapjas Balázs. Ezzel a két futammal most hetedikek, ami nagyon jó pozíció a folytatáshoz.

Érdi Mári az első futamban a 16. helyen ért célba, a másodikon pedig 5. lett. Két futam után az összetett listán egyelőre a 11. helyet foglalja el. A női Laser Radial mezőnyét a belga Plasschaert vezeti az azonos azonos pontszámmal álló finn Tenkanen előtt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!