Magyar futamgyőzelem a katamaránosoknál

A Virág Flóra, Jankovics Gábor kettős az olimpiai vegyes páros katamaránosztály Nacra 16-ban futamot nyert Palma de Mallorcán.

Összetettben ezzel a 24. helyen állnak, de egy ilyen, magyar katamaránosoktól még soha nem látott siker nagy lendületet adhat ahhoz, hogy folytassák fejlődésüket a nemzetközi mezőnyben.

Virág Flóra

Berecz Zsombor öles léptekkel húz vissza az élmezőnybe, de Érdi Mári is oda tartozik, bár ma újra volt egy balszerencsés futama. Berecz Zsombi hat futam után az 5. a finnesek között, Érdi Mári pedig 10. a Laser Radial mezőnyben az olimpiai osztályok idei első nagy európai versenyén.

A mai első futamon Érdi Márit rajthiba miatt kizárták, pedig a futamon jól vitorlázott. A következőn azonban minden jól ment és 3. helyen ért célba, és ezzel összetettben visszakapaszkodott az első tízbe.

Berecz Zsombinak mindkét futama jól sikerült. Különösen az első, amikor 3. helyen ért célba. A már késő délutáni órákba nyúló második futamon 10. lett az ötvenhét hajós mezőnyben, és összetettben így felért az 5. helyre, a közvetlen élmezőnybe.

470-esben a Gyapjas testvérek előbb kiesőt futottak, majd hatodikként értek célba, ezzel együtt a 30. helyen várják a folytatást. A szörfös Sánta Bence továbbra is a 93. helyen áll a versenyben.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!