Magyar ezüst a Melges24-es versenyen

A Melges 24-es hajóosztály első versenyét Punta Alában rendezték az idén, köztük három magyar hajó. Bakóczy Róberték és Csoltó Ákosék már régebben versenyeznek az osztályban, mellettük egy új egység, a Bödör Gergely által kormányozott I’m free is indult a megmérettetésen.

Az első napon három futamot rendeztek, amiből kettőt az olasz General Lee nyert Mario Ziliani kormányzásával, a harmadik futamot pedig Bakóczy Róberték. Összetettben is a sparis fiatalok álltak az élen, mert a futamgyőzelmük mellett egy második és egy harmadik helyet vitorláztak.

A következő napon az Altea szárnyakra kapott, és a három futamból kettőt nyert, ami emellett egy második helyet gyűjtött, és ezzel négy pont előnnyel az élre állt, Bakóczy Róbert és csapata pedig a második helyen zárta a napot. Csoltó Ákosék egyre javultak napközben, igaz, egy 14. hellyel kezdtek, de utána egy harmadik hely és egy futamgyőzelem következett, amivel összetettben feljöttek a hetedik helyre. Bödör Gergelyék második napja kicsit gyengébben sikerült, így ezzel összetettben a tizenharmadik helyen zárták a napot.

A zárónapon is három futamot mentek a csapatok, amiből az elsőt rögtön meg is nyerték Bakóczy Róberték, a másik két futamban pedig egy második és egy ötödik helyet vitorláztak, amivel ezüstéremmel zárták a Melges 24 European Sailing Series első fordulóját. A versenyt az Altea nyerte Andrea Racchelli kormányzásával, harmadik helyen pedig Niccolo Bertola csapata, a Taki4 végzett. A másik két magyar egység közül a 759 a zárónapon egy 6., egy 4 és egy 7. helyet vitorlázott, amivel hetedik helyen zárták a versenyt. Újonc magyar egységünk, az I’m free a 11., a 11. és a 14. helyen zárt, amivel a 13. pozícióban végeztek.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!