Magasabb fokozatra kapcsol a Balaton Boat Show

Huszonhatodik alkalommal rendezik meg szeptember 3–5. között Balatonkenesén a Balaton Boat Show-t, amely az egyetlen vízparti hajókiállítás Magyarországon.

A járvány okozta időszakból kilábalva egy sor újdonsággal rukkolnak elő a rendezvény szervezői: a korábbinál sokkal nagyobb területen, újfajta élményprogramokkal várják a vitorlás és elektromos meghajtású hajók rajongóit.

Miközben a mindennapokat teljesen átírta a pandémia, a hajózás mint szabadidő-eltöltési forma felértékelődött, a járvány visszahúzódása pedig új lehetőséget teremt. Ezt hivatott bemutatni a szeptember 3–5. között a balatonkenesei Marina Port kikötőben sorra kerülő 26. Balaton Boat Show, amelynek megrendezésére a járványkorlátozások enyhítése miatt – a biztonsági szabályok megtartása mellett – kerülhet sor.

A rendezvény különlegességét hagyományosan az adja, hogy ez Magyarország legnagyobb vízi és vízparti kiállítása. Megújul a területi koncepció is: a Balaton Boat Show a korábbinál sokkal nagyobb területen, hamisítatlan vízi és kikötői hangulatban látja vendégül a látogatókat. Az idei rendezvényen a Kenese Marina Porthoz tartozó park és a Hotel Marina Port szolgáltatásai is a kényelmes és kellemes időtöltést szolgálják. Lesz beach bár, grillterasz, Balaton Boat Show-színpad és gyereksziget, a kiállítási terület pedig az eddig ismert parkolórészből a parkosított területre is beköltözik. „A megújult területi koncepció sikerét, reméljük, az is tovább emeli, hogy a rendezvénynek helyet adó Marina Port kikötő létesítményeit is felújították az elmúlt időszakban” – hangsúlyozta Rápolthy Edit, a kiállítás igazgatója.

Minden, ami hajó
Az idei Balaton Boat Show tehát a minden igény kielégítő vendéglátás mellett a jövőben várható fejlődésre, a turizmus, ezen belül a vízi turizmus várható bővülésére helyezi a hangsúlyt. Ennek keretében bemutatkoznak a legmodernebb vitorláshajók mellett az elektromos meghajtású vízi járművek legújabb változatai.

Aki vásárláson töri a fejét, annak kedvező a kiállítás időpontja, hiszen az itt kipróbált és megrendelt vízi eszközök a következő tavasszal már biztosan a vízen várhatják új tulajdonosaikat. Ezenfelül megjelennek a hajózás technológiai újdonságai, így a szervezők az idén is széles kínálatot felvonultató kiállítói körre számítanak. „A Balaton Boat Show régóta a balatoni naptár szerves része, amely felvonultatja a hajózás színe-javát. Évek óta növekvő érdeklődést tapasztalunk mind a kiállítók, mind a látogatók részéről. Itt mindenki megnézheti, hol tart most a vitorlázás, a hajózás. Kihagyhatatlan alkalmat ad arra, hogy a hajózásban érdekelt gyártók, kereskedők, forgalmazók bemutathassák az újdonságaikat. Másrészről a hajózás iránt eddig is érdeklődők mellett a Balaton Boat Show-n azok is megtehetik az első lépést, akik eddig nem kerültek hajóközelbe, azaz bekapcsolódhatnak a vízi életbe” – tette hozzá a kiállítás igazgatója.

A rendezők bíznak abban, hogy az új kiállítási terület minden eddiginél több kiállító és látogató számára teszi vonzó programmá az idei Balaton Boat Show-t, amely természetes közegben mutatja be, hogy milyen, máshoz nem fogható élményt nyújt a hajózás és a parti élet. A Balaton Boat Show stratégiai partnerei: Magyar Vitorlás Szövetség, Budapest Boat Show, Hajóipari Vállalkozók Egylete.

(fotók és forrás: balatonboatshow.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!