Magasabb a Parlamentnél a legnagyobb vitorlás

Négy éven át készült a német Nobiskrug hajógyárban és idén februárban tették vízre Kielben, de Andrej Melnyicsenko csak a napokban veszi birtokba minden idők legnagyobb vitorlás jachtját.


A több mint 3700 milliárd forintos vagyonnal büszkélkedő orosz mágnás 400 millió dollárt, azaz 115 milliárd forintot fizetett a 144 méter hosszú „ezüstkádért”, amelyet a francia Philippe Starck tervezett. Hadihajónyi méretén túl a Sailing Yacht igazi különlegessége a három fémárbóc, amelyek közül a legmagasabb a 100,5 métert is eléri, azaz magasabb, mint a budapesti Parlament.


– Dizájn és technológia vonatkozásában is a Sailing Yacht lehet a legnagyszerűbb a világon – magyarázta Dirk Kloosterman, Melnyicsenko projektvezetője a félig elektromosan működő dízel-hibrid motorra is utalva. A nyolcszintes hajó gyomrában tengeralattjáró is található, a fedélzeten pedig van úszómedence és helikopterparkoló. Sőt az MDM Bank alapítója víz alatti kilátószobában 30 centis üveg mögött szivarozgatva gyönyörködhet a kivilágított látványban. Ötvennégy fős legénység szolgál a vízi csodán, amelyen 20 vendég fér el kényelmesen – írta a blikk.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!