Ma rajtol a Classic Round, a Klasszikus Kupa-sorozat második fordulója

2018. július 21.
Címkék :

A balatoni vitorláshagyományok megőrzése és a klasszikus hajók iránti tisztelet hívta életre a négy versenyből álló Klasszikus Kupa-sorozatot, amelyet a klasszikus hajóosztályokban vitorlázó versenyzők és a Magyar Vitorlás Szövetség közösen rendeznek meg minden évben. A sorozat első versenye a csopaki Kereked Klasszikus Kupa volt. Majd július 21-én jön a Fehér Szalag Generalcom Nagydíj – 21. Izsák Szabolcs Emlékverseny, egészen pontosan a Classic Round. A harmadik verseny a július 26-án rajtoló 50. Kékszalag Erste Nagydíj lesz, a sorozat pedig szeptember 15-én a Félsziget-kerülő Széchenyi István Emlékversennyel ér véget.

A Classic Round futamon az összevont cirkáló – közöttük a három 75-ös cirkáló, Nemere II., a Sirocco és a Lillafüred -, a 70-es cirkáló, az 50-es cirkáló, a 30-as cirkáló, az Európa 30-as, a 25-ös jolle, a 15-ös jolle és a Dragon hajosztályokba tartozó hajók indulhatnak.

A már említett első fordulóban, a Kereked Klasszikus Kupán az összevont cirkálók osztályában a Glória nyert. A 70-es cirkálók között a Pannónia érte el a legjobb összetett eredményt. A hajóosztályonkénti részletes eredmények a csatolt fájlban olvashatóak.

Képek: Cserta Gábor/MVSZ
Forrás: hunsail.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!