Luxushajókat indít a The Ritz-Carlton

2017. június 29.
Címkék :

A The Ritz-Carlton Hotel Company belép a luxusjacht- és tengerjáróhajó-piacra, és ezzel kompletten újraírja a luxushajózás fogalmát.


A Marriott International égisze alá tartozó luxushotelmárka a The Ritz-Carlton Yacht Collection névre hallgató projektjében először kínál tengerre épülő luxusszálloda-szolgáltatásokat. Az első három jachtjuk 2019 végén indul útnak, és ezzel a Marriott lesz az egyedüli luxusszálláshely-szolgáltató, amely már a tengeren is megjelenik.


A jachtok útvonalait úgy tervezték, hogy olyan kikapcsolódást nyújtsanak, amelyek kombinálják The Ritz-Carlton-szállodák kényelmét és a tengeri utazás nyújtotta szabadságot. Az egyes utak hossza 7 és 10 nap között változik, amelyek érintenek eldugott és a turisták körében népszerű állomásokat.

Az első hajó az évszaktól függően különböző úti célokat kínál majd, köztük a Földközi-tengeren, Észak-Európában, a Karib-térségben és Latin-Amerikában. A hajó méretének köszönhetően olyan különleges kikötőket is meglátogat, mint Capri, Portofino, St. Barths vagy Cartagena régi városa, amelyek általában nem elérhetők a nagyméretű hajók számára.


A hajók 190 méter hosszúak, közel háromszáz fős vendégsereget képesek befogadni, és 149 saját erkélyes lakosztállyal szerelték fel őket. A jachtok pedig két, egyenként 138 négyzetméteres, duplex penthouse lakosztályból állnak, amelynek belső kialakítását a The Ritz-Carlton a Tillberg Design of Sweden céggel közösen tervezett. A luxushajókra és a jachtokra 2018 májusától lehet helyet foglalni – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!