Luxus a világ körül

2019. október 2.
Címkék :

A Luxury Hotel Suite összeállította, hogy melyek az idei év legdrágább szállodai lakosztályai.

A top 5-ös lista „legolcsóbb” lakosztálya a cannes-i Hôtel Martinez-ben található. A hotel Hyatt Penthouse lakosztálya több mint 53 ezer dollárba (16 millió forint) kerül, cserébe kapunk egy 1000 négyzetméteres lakosztályt 500 négyzetméteres panorámás terasszal. A falakat pedig Picasso és Matisse alkotásai díszítik.

Negyedik helyen a Lacula-szigeten található Hilltop Villa áll. Az éjszakánként 64 ezer dollárt (19 millió forint) kóstáló komplexum 3 épületből áll, sofőrszolgáltatás, ápoló, privát séf, jet-ski és saját hajó is tartozik hozzá.

A New York-i The Mark Hotel a harmadik helyet foglalja el, itt 75 ezer dollárért (23 millió forint) foglalhatunk egy éjszakára. Az ezer négyzetméteres lakosztályhoz egy Central Parkra néző 250 méteres terasz is tartozik.

Második a 80 ezer dolláros (24 millió forint) éjszakánkénti ár a svájci Genfben található Hotel President Wilsonnál. A Genfi-tó partján lévő szálloda a Mariott-lánchoz tartozik, falak helyett ablakokkal vették körbe, amelyet golyóálló üvegből készítettek. A 12 hálószobás lakosztályhoz privát liftet, 24 órás személyi asszisztenst, szakácsot és komornyikot is szolgáltatnak, dísztárgyként pedig egy 1930-as Brunswick biliárdasztalt, illetve egy Steinway zongorát helyeztek el a szobákban.

A világ legdrágább lakosztálya a Makaóban található The 13. Az éjszakánként 100 ezer dollárt (30 millió forint) érő lakosztály 2800 négyzetmétere felfoghatatlan luxust nyújt. A szálloda az idén nyílt, és csak a bútorok 7 millió dollárba kerülnek. Külön kuriózum, hogy a The 13 birtokolja a világ legnagyobb vörös-arany festésű Rolls-Royce Phantom flottáját, amely 24 órán keresztül áll a vendégek rendelkezésére, csakúgy, mint a komornyik – írta a vg.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!