L’Oasis

2009. június 12.

gourmet_loasis_04Cannes és Saint-Raphael között, abszolút ideális környezetben található a L’Oasis étterem, hatalmas belső udvarával, amely sugározza magából a nyugalmat és a bizalmat. Stéphane, Francois és Antoine nem egyszerűen csak testvérek, hanem a L’Oasis félévszázados sikerének a közös örökösei, jövőbeli sikerének a zálogai.

A testvéri szeretet mellett közös céljuk a kulináris élvezetek tökéletes szintre emelése, ki-ki a maga szakterületén hozzátéve a családi vállalkozáshoz a maga tudását és tapasztalatát.

A L’Oasis mindazok számára megadja a maximális élvezetet, akik az életet két kézzel habzsolják, élvezik annak minden pillanatát. Az étterem minden évszakban alaposan átalakul, tükrözve ezzel a szezon hangulatát, amelyet nemcsak a berendezés szükségszerű változása, hanem az étlap folyamatos megújítása is magával követ.gourmet_loasis_05
Csak hab a tortán az étterem fekvése, a belső világos udvar, ahol esténként nemcsak a Raimboult család sarjainak főzőtudományát élvezhetik, hanem a csillagos eget is. Telenként nyitott tűzterű kandallóban lobog a tűz, melegséget sugározva az egész étteremnek, nyaranta pedig a meghitt napernyők adnak védelmező árnyékot a tökéletes ebédhez vagy vacsorához. A dekoráció tovább fokozza a harmóniát ezzel biztosítva, hogy a vendégek az élvezet minden pillanatában a menüre koncentrálhassanak.

gourmet_loasis_02Az éttermet 1954-ben Louis Outher alapította, ám örökös híján nem tudta egy idő után tovább üzemeltetni a már az ő idejében is sikeres vendéglőt. Stéphane és Francois Raimboult japán befektetők segítségével 1991-ben megvették az éttermet, amely a testvérpár odaadó munkájának köszönhetően hamar régi fényében pompázott. 1999-ben a testvérpár kivásárolta a japán befektetőket, így igazi családi vállalkozássá vált a L’Oasis, sőt a következő évben a kisebbik Raimboult testvér, Antoine is csatlakozott.
A testvérek alapvetően eltérő szakmai előzmények után kerültek a közös családi vállalkozáshoz. Egyetlen közös pont a pár éves japán kitérő, amely a speciális szakmai tapasztalaton túl a pénzügyi lehetőséget is megteremtette a közös családi vállalkozáshoz.
Stéphane maga szerzi be az alapanyagokat a speciális halételekhez a reggeli piaci forgatagban, Francois az édességek nagymestere Antoine pedig mindenhez hozzáad egy kis fiatalos pikantériát.

gourmet_loasis_01Ha valaki mindezek ellenére kételkedik a sikerben, az ízekben és helyszínben, annak egyetlen lehetősége van. A nizzai repülőtérről az A8-a autópályán alig 20 percnyi autókázással (40-es kijárat) elérhető az étterem, ahol maga is meggyőződhet a tökéletességről. Egyetlen jó tanács: érdemes jó előre helyet foglalni, mert mások már meggyőződtek az L’Oasis sikeréről és állandóan visszajárnak.

Forrás: www.oasis-raimbault.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!