Litkey Farkas Európa-bajnok

Európa-bajnoki aranyérmes lett Litkey Farkas Olaszországban. Másfél héttel tizenharmadik Kékszalag-győzelme után Litkey Soling kategóriában szerzett aranyérmet az oldalán kétszeres világbajnok csapattársaival, Vezér Károllyal és Weinhardt Csabával.

A Fraglia Vela Riva által rendezett versenyen 11 nemzet 37 hajója vitorlázott, köztük négy magyar. Litkeyék az első naptól kezdve vezették az összetett eredménylistát, fokozatosan növelték az előnyüket.

Az utolsó nap előtt 7 és 8 ponttal álltak az osztrák Felzmann, Felzmann, Schuch és az ukrán Jusko, Picsugin, Szeverianov trió előtt. Ugyan a nyolcadik futammal az osztrákok három pontra közelítették meg a magyar hajót, a kilencedikkel a mieink megint elhúztak. Ha tizedik futamot rendeztek volna, már rajt nélkül is övék lett volna az aranyérem.

Wossala György, a fia Kristóf és Németh jól vitorlázva harmadik hellyel kezdték a vasárnapi futamokat, de nem volt esélyük megelőzni az utolsó két napra megtáltosodott, zsinórban három futamot nyerő Peter Hall vezette kanadai hajót, így maradtak összetettben az 5. helyen.

Varjas Sándor, Kovácsi László és Meretei Gábor végig az első tízben voltak, és a 9. helyen végeztek. A Szűcs István, Gyulai Gábor, Szűcs Péter hármas pedig a 29. lett.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!