Litkey Farkas és csapata nyerte a Fehér szalagot

Nagy csatában és a verseny végére leálló szélben, esős időben a Litkey Farkas kormányozta Prevital katamarán nyerte a Balaton keleti medencéjében megtartott Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjat. A klasszikus hajóknak kiírt 22. Izsák Szabolcs Emlékversenyen, azaz a Classic Roundon pedig a Pomucz Tamás kormányozta Capella 70-es cirkáló szerezte meg az első helyet.

Összesen 249 hajó nevezett a Fehér Szalag GeneralCom Nagydíj – 22. Izsák Szabolcs Emlékverseny – Classic Round vitorlásversenyen. A Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Tihany–Balatonfüred útvonalon, azaz a Balaton keleti medencéjében megrendezett regattán induló versenyzők esős időben, változékony szélben versenyeztek, az abszolút értékelés szerint a leggyorsabban a katamaránok teljesítették a távot.

Elsőként a Litkey Farkas kormányozta Prevital nevű katamarán futott át a füredi célvonalon, 2 óra 8 perces 12 másodperces idővel. A győztes csapat tagjai Litkey Farkas mellett Bartos Zoltán, Tóth Róbert, Litkey Balmaz, Molnár Zsolt és Jerome Clerc. Mögötte végzett a New Black Jack katamarán, élén Roland Gaebler kormányossal, a harmadik helyet pedig az RSM2 szerezte, utóbbi csapatot Vándor Róbert irányította ezen a versenyen.

A Fehér Szalag GeneralCom Nagydíjjal párhuzamosan, ugyanezen a távon rendezték meg a 22. Izsák Szabolcs Emlékversenyt, más néven a Classic Roundot, amelyen a második világháború előtt tervezett, úgynevezett klasszikus hajók indulhattak. A megmérettetést a Capella 70-es cirkáló nyerte Pomucz Tamás vezetésével, másodikként a Pannónia 70-es cirkáló, harmadikként pedig a Sirocco 75-ös cirkáló futott át a célvonalon.

(fotó: Cserta Gábor – MVSZ)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!