Lezárják a népszerű ciprusi látványosságot

2019. június 18.
Címkék :

Lezárják a turisták elől a híres Cavo Greco barlangrendszer területét Cipruson, amely a túrahajósok kedvelt helye.

Ideiglenes védőkorlátokat helyezek el a népszerű sziklás területen, hogy az emberek ne tudjanak bejutni a tengeri barlangokba, amíg a városi tanács a következő ülésén döntést nem hoz a további intézkedésekről.


A Cavo Greco Ciprus egyik legnépszerűbb látványossága, helyiek és turisták százai látogatják. Autóval vagy túrahajóval lehet eljutni a különleges szépségű barlangokhoz. A földrajzi értékek védelmével foglalkozó ciprusi hatóság szerint a terület veszélyt jelenthet a látogatókra a nagymértékű erózió miatt, és javasolta, hogy korlátozzák a Cavo Grecóhoz való jutás lehetőségét, vagy hozzanak egyéb biztonsági intézkedéseket.


A végleges döntés meghozataláig ideiglenes lépcsőket építenek, amelyekkel a látogatók biztonságosan lemehetnek a barlangokhoz ahelyett, hogy a tenger fölé nyúló sziklákon mászkálnának.

A barlangokat a tenger hullámai vájták a tíz méter magas sziklába. Egyes barlangok kicsik és sekélyek, akadnak azonban meglehetősen nagyok is. A látogatók gyakran a hatalmas sziklákról ugrálnak a türkizszínű vízbe, emiatt több baleset is történt – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!