Levendulaszedés a Szent Balázs-hegyen

2017. június 12.
Címkék :

Ha már a Balatonra megyünk vitorlázni vagy strandolni, érdemes egy rövid kitérőt tenni, hiszen június 15-től három hétvégén keresztül vár mindenkit a Szentantalfához közel lévő Szent Balázs-hegyi levendulás, hogy telepakoljuk a kosarunkat levendulával, gyönyörködjünk a kilátásban, és megkóstoljuk a frissítően izgalmas levendulás fröccsöt.

Laszip Tamás elhatározta, hogy nem hagyja kárba veszni a telke végében árválkodó kihasználatlan területet, először is, tervezett, számolt, osztott, szorzott, majd alaposan utána nézett, hogy hogyan lehetne a legjobban kihasználni a földet.

A mérnöki pontossággal kidolgozott tervnek köszönhetően, a végeredmény egy elképesztően dús levendulaültetvény lett, amelynek a nagysága és szépsége még Tamást is meglepte. Az első évben még saját maga gyürkőzött neki a szüretnek, de be kellett látnia, hogy ez egyrészt többemberes feladat, másrészt sokkal jobban örülne neki, ha minél többen örülhetnének vele, és arathatnák le a kezdeményezés sikerét.

Kapjunk a lehetőségen, menjünk el Szentantalfáig, pontosabban a Szent Balázs-hegyig, ahol június 15-től három hétvégén keresztül telepakolhatjuk a kosarunkat levendulával. Az eseményről részletes infók találhatók ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!