Lesznek meglepetések a Balatonon

2017. június 14.
Címkék :

A vitorlázó Berecz Zsombor szerint a szeptemberi, Finndingi-világbajnokság mezőnyének tartogat majd meglepetéseket a változékony balatoni széljárás.


Alapvetően ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy stabil szélben vitorlázunk, 10 foknál nem nagyobb szélfordulókkal. Ezzel szemben a balatoni időjárás során gyakoriak a 25-30 fokos szélfordulók – mondta Berecz Zsombor az M1 aktuális csatornának.


A spanyolországi világkupadöntőn a Finndingi hajóosztályban második helyen végző vitorlázó szerint a külföldi riválisok ehhez máshol nem tudnak hozzászokni. „Gyerekként nagyon sokat vitorláztam a Balatonon, ami számomra mindenképpen a hazai pálya előnyét jelenti” – említette meg a magyar vitorlázó.


Berecz számára – mint elmondta – megtisztelő a magyarországi vb-rendezés, házigazdaként pedig kötelességének érzi, hogy a vendégek versenyzését megkönnyítse. „Amennyiben bárkinek kérdése, kérése lesz, igyekszem a segítségére lenni” – tette hozzá sportszerűen a vitorlázó.


A magyar sportoló az olimpiai vitorlázó mezőny 30 fős szűkítésével kapcsolatban annak a reményének adott hangot, hogy a finndingisek létszámából nem vesznek el, mert már így is az ő hajóosztályukban voltak a legkevesebben. „Mivel a mi hajóosztályunkban eleve kevés, mindössze húsz induló van, reméljük, hogy a mi versenyzői létszámunkat nem érinti ez a csökkentés” – mondta a Rióban 12. Berecz.
A hajóosztály világbajnokságát szeptember elején rendezik Balatonföldváron – írta az mti.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!