Legyél a magyar e-vitorlás csapat tagja!

Miután a hazai e-vitorlás társadalom is kvalifikált a World Sailing által meghirdetett és bonyolított Virtual Regatta versenyekre, így bárki kipróbálhatja tudását a virtuális pályákon.

A játékban való részvételt https://www.virtualregatta.com/en/ oldalon egy egyszerű regisztrációs folyamat előzi meg, ahol a játékos megadja a regattákon használt nevét (a bajnokság miatt a következő formában: HUN- név), e-mail-címét és jelszavát.

A regisztrációt és belépést követően megismerkedhetnek a játékosok az e-vitorlázás alapjaival a Sailing School fül alatt. Itt gyakorolhatják a manővereket, a bójakerüléseket, a vitorlahasználatot vagy a más hajóval szembeni elsőbbségadási szabályokat. A sikeres virtuális vitorlásórák teljesítése után pontokat kapnak a játékosok.

A játékosoknak többféle hajóosztállyal ismerkedhetnek meg, gyakorolhatnak, tesztelhetik tudásukat. A virtuális kikötőben választhatnak AC 75-ös, 49er, F50-es katamarán, Barcolana 50-es, Nacra17, Fareast 28R, J/70 , nyílt tengeri vitorlás, Star, Formula 18 vagy Laser közül. A hajó kiválasztása után indulhat az edzés.

A World Sailing előre meghirdetett tréningeket is hirdet különböző hajóosztályokban, ahol minden játékos kipróbálhatja magát a pályán. Ezt a lehetőséget a főoldalon jeleníti meg a program.

Minden regisztrált magyar versenyző, aki részt vesz a World Sailing által meghirdetett Regattákon, pontokat gyűjthet a magyar bajnokságra. A ranglista folyamatosan nyomon követhető. A legeredményesebbek egy hazai rendezésű bajnokságon mérhetik össze tudásukat, amelyet követően a Magyar Vitorlás Szövetség magyar e-sailing bajnokot hirdet. A legjobb(ak) pedig részt vesznek a szeptemberben esedékes, a World Sailing által szervezett e-sailing világbajnokságon – írta a vitorlázzitthon.hu.

A 2019-es e-vitorlás világbajnokság döntője:

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!