Lázadás tört ki egy luxushajón

2017. november 13.
Címkék :

Leszállítottak egy francia állampolgárt egy luxushajó fedélzetéről, mert lázadást szított az utasok között. Az 53 éves Alain Jan, aki a Franciaországhoz tartozó Réunion szigetén lakik, a Costa Cruises egyik útján hajózott Afrika keleti partjainál.

A konfliktust az okozta, hogy Madagaszkáron súlyos pestisjárvány tört ki, ami miatt a kapitány úgy döntött, hogy több tervezett megállót is töröl. Amikor a Costa neoRiviera nevű tengerjáró hajó három Mauritius környéki helyen sem állt meg, Jan 60 utassal együtt lázadást szervezett. A társaság 150 eurós kártérítést ajánlott a férfinak, aki a feleségével utazott, ám ez nem hatotta meg őt. Jan egy úszó börtönhöz hasonlította a hajót.

Nem sokkal a csoport második akciója után, amikor ököllel csapkodták az asztalt, a hajó kikötött a Seychelle-szigeteken, ahol a helyi rendőrség a fedélzetre szállt. Meghallgatták mindkét fél verzióját, majd a rendőr megkérdezte a kapitányt, hogy le akar-e szállítani valakit. Ő Janra mutatott, akit végül lekísértek a hajóról – írta az origo.hu.

(Képeink illusztrációk.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!