Látványos vitorlásverseny Horvátországban

2019. február 27.
Címkék :

Május 28-tól június 2-ig vitorlás hajók árasztják el Rovinj tengerét. Aki ezekben a napokban utazik a városba, az a világ egyik leglátványosabb vitorlásversenyének lehet szemtanúja.


A horvátországi rendezvényen profi vitorlások mérik össze erejüket, akik RC 44-es hajókkal szállhatnak a vízre. Az ilyen típusú vitorlás hajókról azt kell tudni, hogy Russel Coutts, az egyik legjobb tengerész tervei alapján épültek meg, és olyan erős a vázuk, hogy szinte bármilyen körülmények között megállják a helyüket a vízen. További különlegességük, hogy sokkal gyorsabbak, mint egy közönséges vitorlás.


A látványos rendezvény rengeteg külföldi érdeklődőt vonz a térségbe, és ez egyben a nyári szezon megnyitója. A helyiek úgy gondolták, az idei világszínvonalú regatta jó alkalom arra is, hogy bemutassák és népszerűsítsék Rovinj legújabb hoteljét, a Grand Park Hotel Rovinjt, amely április elején nyitja meg kapuit a turisták előtt.


A rendezvénynek a vadonatúj ACI Marina kikötő ad otthont, amely remek dokkokkal és vendéglátóhelyekkel gazdagítja a regattát – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!