A láthatatlan jachtoké a jövő?

2018. október 15.
Címkék :

Elkészült legújabb terveivel Pieter van Geest építész-dizájner, számos futurisztikus hajómodell tervezője, aki ezúttal egy olyan jachtot építene, amely képes lesz beleolvadni az óceán és a tiszta égbolt látványába, így szinte láthatatlanná válik a milliárdosok után kutató paparazzik és más kíváncsiskodók előtt.

A Mirage fantázianévre keresztelt 106 méter hosszú hajót speciális, színváltásra is képes tükrözött üveggel burkolnák, a technológián jelenleg egy német üveggyártó dolgozik. A cél, hogy a távolabbi szemlélődők, ha a jachtra tekintenek, az óceán visszatükröződő képét lássák csak maguk előtt a fényűző fedélzetek vendégei helyett.

Ha a gyártó sikerrel jár, a hajó állítólag optimális körülmények között képes lesz azt az illúziót kelteni, hogy nincs is ott, legalábbis azok számára, akik a jachttól számított 50 méternél távolabbról szemlélik épp a horizontot. A tervező emellett azt ígéri, hogy a hat különböző fedélzeten dőzsölők mind hasonló élményt élvezhetnek majd, és olyan érzésük lehet, mint aki épp egy végtelen óceánon ringatózik.

A Mirage-t az olasz Fincantieri hajógyár fejleszti a holland van Geest tervei alapján. Maga a tervezés-építés négy és fél évet vehet igénybe, a költségvetés pedig nagyjából 200 millió font, azaz olyan 73-74 milliárd forint.

A 4200 tonnás hajó 19 csomóval közlekedik majd, lesz rajta helikopterleszálló, szabadtéri mozi és színpad. A jacht hivatalosan 43 ember szállítására lesz alkalmas: 14 vendég részére készül, 29 fős személyzettel – írta a 444.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!