Lana, a legnagyobb Benetti

2020. június 27.
Címkék :

Az olasz hajógyár valaha épített legnagyobb gigajachtját június 18-án adták át. A Lana egyike a Benetti által épített három 100 méter feletti motorosnak.

A 107 méter (355 láb) hosszú és 15,2 méter széles acél- és alumíniumhajó dízel-elektromos meghajtású, található rajta fedélzeti medence, helipad, wellnessrészleg, emellett rengeteg kiegészítő csábítja a vendégeket a charterpiac legújabb csillagára. A teljes belső és külső dizájn a Benetti saját munkája. A megrendelő érdekeit az Imperial képviselte. „A Lana a hibátlan kivitelezés, a technikai újdonságok és az apró esztétikai részletek tökéletes összhangját nyújtja. Örülök, hogy a tervezőkkel és építőkkel közös utunk végén új szintre emelhettük az olasz hajógyártást” – mondta el az új tulajdonos az átadóünnepségen.

A Benetti livornói gyárában szigorú tesztelési és üzembe helyezési procedúrán esett át a hajó, amit a berendezések gyártói távolról voltak kénytelenek felügyelni Angliából, Norvégiából és Svédországból. Az utazási korlátozások miatt teljesen új munkafolyamatokat kellett kidolgozni és rögtön élesben alkalmazni.

A Benetti tradicionális olasz eleganciájának és a legújabb technológiai újdonságoknak az ötvözeteként létrejött Lana máris hatalmas siker. Megnyerte a 2019-es Yacht of the Year díjat a 82 méter feletti kategóriában Cannes-ban.

A terveket a P.L.A.N.A. (PierLuigi Ausonio Naval Architecture) készítette, ikerdízelmotorja egyenként 2800 kW-os teljesítményt, 18,5 csomós csúcssebességet tud. Hatótávolsága 5500 tengeri mérföld.

A 12 vendéget 8 kabin várja, amiből 7 VIP-kabin a főfedélzeten található, míg tulajdonosi lakosztály a legfelső szinten kapott helyet. 18 kabinban, 32 fős személyzet lesi a vendégek óhajait.

Az Imperialnál máris lehetőség van előfoglalásra. „Büszke vagyok, hogy immár a második 100 méter feletti jachtot szállítja nekünk a Benetti, és ismét kiderült, hogy milyen remekül tudunk együtt dolgozni egy dinamikus és proaktív légkörben” – mondta Julia Stewart, az Imperial igazgatója.

Juráncsik Norbert

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!