Kupagyőztes a Jeney–De Jonghe páros

A Jeney Máté–De Jonghe Arthur csapat nyerte a Balatonon rendezett Európa-kupa nemzetközi 29er versenyt, amelynek mezőnyét 7 cseh, 2 német, 1 osztrák, 2 máltai, 1 svéd és 10 magyar egység alkotta.

A versenynapok halasztással indultak, de szerencsére egyik nap sem kellett túl sok időt tölteni a várakozással. Csütörtökön 8 csomós stabil szélben, 28 perces átlagidővel zajlottak a futamok. Pénteken az eleinte ígéretesnek tűnő délnyugati 5-6 csomós szél leállt, így a kezdést elhalasztotta a rendezőség, és végül 3 futamot teljesítettek a versenyzők. Szombat volt a verseny nehéz szeles napja, amikor is 5–18 csomó közötti szélben 4 futam sikerült.

Az utolsó versenynapot ismét halasztással kezdték, de 9 óra után nem sokkal ígéretes 5-6 csomós délnyugati szél kezdett fújni, ami tovább erősödött a nap folyamán, és 3 futamot sikerült teljesíteni.

Az első helyet végig magabiztos vezetés mellett a Spartacus Vitorlás Egylet versenyzői, Jeney Máté és De Jonghe Arthur szerezték meg, emellett a legjobb vegyes korcsoportú páros címét is bezsebelték. Második a máltai Richard Schultheis és Max Körner, harmadik az első női 29er világbajnok páros, Martina Carlson és Amanda Ljunggren lett – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!