Különleges jégpálya lesz Balatonfüreden

2023. november 23.
Címkék :

Megújul és jelentősen kibővül a városi jégpálya, közel háromezer négyzetméteres jégfelületen, összesen egy kilométer hosszan lehet majd korcsolyázni Balatonfüred legkedveltebb parti részén.

A Zákonyi utcai jégpályától egy jégfolyosón keresztül lehet eljutni a Tagore sétányon álló Széchenyi szoborig, itt illetve a Vitorlás téren egy-egy újabb jégpályát is kialakítanak. A látványos és egyedülálló mobil jégpályarendszer méreteit tekintve is impozáns lesz, egy kilométeren keresztül lehet majd nagyobb irányváltások nélküli korcsolyázni, a jégfolyosó ráadásul külön pályán biztosítja az oda-vissza csúszkálást.

Három jégpályát köt össze a jégfolyosó, a Zákonyi utcai (900 négyzetméteres) a Vitorlás téri (375 négyzetméteres) és a Tagore sétány (330 négyzetméteres) pályái többféle sportra is alkalmasak lesznek. Egyebek mellett jéghokihálók, jégtekeszett, korcsolyázást elősegítő állatfigurák használhatók majd, de lesz büfé, melegedő, kölcsönzősátor és értékmegőrző szekrények. Két helyen, a Zákonyi utcai illetve a Vitorlás téri jégpályán lehet belépőt váltani, a fapalánkokkal védett jégfolyosóról szintén két helyen lehet majd lecsatlakozni.

A 900 négyzetméteres, tíz centi vastag jégrétegű, kivilágított Zákonyi utcai jégpálya a tervek szerint december 1-jén nyílik meg, az üzemeltetők ígérik, ebben az évben is kitűnő minőségű jég fogadja a korcsolyázókat. A jégpályarendszer várhatóan december közepétől 2024. január végéig élvezhető majd.

A teljes műjégpályára 1600 forintba kerül egy felnőttbelépő, a diákok 1100, a 3–14 év közöttiek 800 forintért válthatnak majd jegyet. A füredi felnőtt lakosok kedvezményesen, 900 forintos áron használhatják a pályát, a füredi diákoknak 600 forintba kerül a korcsolyázás, a 14 éven aluli helyi lakosok pedig ezúttal is ingyenesen csúszkálhatnak – a kedvezményes belépők árai a hétvégéken változnak – írta a balatonfured.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!