Különleges helyekről fedezhető fel a Tisza-tó

A Tisza-tó varázslatos világát fedezhetjük fel a pallóutak végén, ahol az élő Tisza folyó és a végtelen vízfelület található.

Tiszaderzs-Tiszaszőlős pallóút
A Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. által épített Tiszaderzs és Tiszaszőlős közötti pallóút célja új horgászhelyek kialakítása volt, de a turisták is szívesen látogatják. A 200 méteres szakaszon mintegy 700 palló vezet az Aranyosi és a Kárász kikötő közötti területre.
A kanyargós, idilli út nádasok között vezet, és hatalmas fák várják a látogatókat a végén. A nyári vízszint megemelkedésekor csak néhány tíz centiméteres víz van alatta, ami főként mocsaras jellegű. A pallóút végén a Tisza várja a látogatókat, ami remek helyszín piknikezéshez vagy horgászathoz.

Poroszlói pallóutak
Poroszló térségében ez évtől fogva három új pallóút található. Ezek az utak a víz könnyebb megközelíthetőségét szolgálják, de a turisták is előszeretettel használják őket. A pallóutak olyan helyekre vezetnek, amelyek eddig szárazföldről nem voltak megközelíthetők. Az utak végén stégek is találhatók.

Apota pallóutak
Az Apota nevű részen új, pazar kilátással rendelkező pallóutakat építettek, és öt egykori horgászhely újranyitását kezdték meg. A gyékényes olyan nagy területet foglalt el, hogy a nyílt víz eléréséhez a poroszlóihoz hasonló pallóutak építése mellett döntöttek. Ezek az utak nemcsak a horgászok számára biztosítanak hozzáférést a vízhez, hanem a természetkedvelők számára is lenyűgöző panorámát kínálnak.

A pallóutak könnyen megközelíthetők kerékpárral vagy gyalogosan. Érdemes kényelmes, vízálló cipőt viselni és egy távcsövet hozni, hogy jobban megfigyelhessük a madarakat és a tájat. Ne feledkezzünk meg a fényképezőgépről sem, hiszen a pallóutak mentén számos fotótéma kínálkozik – írta az ilovetiszato.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!