Különleges hajó jön Budapestre

2019. október 10.
Címkék :

Kísérleti jelleggel Budapestig hajózik le novemberben a Bécs és Pozsony között közlekedő katamarán, a Twin City Liner. Ha a próbaút sikeres lesz, a jövőben a bécsiek gyakrabban érkezhetnek hajón a magyar fővárosba.

A Twin City Liner gyorskatamarán tizenhárom éve ingázik naponta háromszor Bécs és Pozsony között a Dunán, eddig több mint 1,8 millió utast szállított, november 22-én azonban a magyar fővárost veszi célba a különleges hajó.

Reggel 9-kor indul Bécsből és délután 3-kor köt ki Budapesten, fedélzetén mintegy 250 utassal. Az egyedülálló hajókirándulásra a részvétel fejenként 349 euróba kerül, ebben a hajójegyen kívül benne van 2 éjszaka szállás egy belvárosi négycsillagos szállodában, a transzferek és egy buszos városnézés is. Ha a próbajárat sikeres lesz, akár már jövő évtől gyakrabban megismételhetik a hajóutat.

A Twin City Linert a Wien Holdinghoz tartozó Central Danube és a Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien működteti. A 250 személyes gyorskatamarán, ez a hétmillió eurós hajó a cowesi Wight Shipyard hajógyárban készült az ausztrál Incat Crowther tervei alapján – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!